energy-debt

Wat is de ‘payback’ van User Experience?

Wat levert User Experience op?

Op Intrapreneur is een serie blogs over User Experience (UX) tips gepubliceerd. Deze hadden voor een belangrijk deel betrekking op de zogenaamde ‘mijn omgeving’. Het gedeelte van een website dat gepersonaliseerd is en waar je informatie kunt vinden die alleen voor jou bedoeld is.

Denk dan bijvoorbeeld aan NAW gegevens, polis informatie van een schade-, levens of andere verzekering, gegevens over je energieverbruik en inzicht in je abonnement.

In deze serie hebben we vooral stilgestaan bij tips die betrekking hadden op inhoudelijke onderwerpen: navigeren, inloggen, cross en upsell. Waardevolle tips zul je wellicht denken maar wat levert investeren in User Experience nou eigenlijk op? Een terechte vraag waar we in deze blog aandacht aan willen besteden. Dit doen we aan de hand van onderstaande video van Dr. Susan Weinschenk. Hier wordt uitgelegd wat de Return on Investment (ROI) is voor de investering in User Experience.

[youtube id=”O94kYyzqvTc” autoplay=”no”]

In de serie blogs over User Experience hebben we gevraagd om feedback, reacties, ideeën en aanbevelingen. Deze zijn ook nu meer dan welkom! Heb je interessante informatie, video’s die je wilt delen, graag!

 
There are no comments

Add yours